Nové trendy v kultivaci kmenových buněk - Stará, Nikol (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá novými trendy v kultivaci kmenových buněk se zaměřením na indukované pluripotentní kmenové buňky a jejich využití v biomedicínském výzkumu. Práce se věnuje nejnovějším kultivačním technikám, jako je využití bioreaktorů, nanotechnologií a inovativních materiálů. Dále popisuje význam automatizace, robotizace a umělé inteligence při optimalizaci kultivačních procesů.
New trends in stem cell cultures
Keywords: kmenové buňky; indukované pluripotentní kmenové buňky; organoidy; bioreaktory; scaffoldy; nanotechnologie; automatizace; stem cells; induced pluripotent stem cells; organoids; bioreactors; scaffolds; nanotechnology; automation