Charakteristika postavení firmy NOBRS, s. r. o. - Štrofová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou společnosti NOBRS s.r.o., která působí v oblasti mlynářství a řadí se do kategorie malých a středních podniků. Cílem je analýza jeho hospodářského vývoje, ekonomické situace a postavení na trhu. Diplomová práce se také zaměřuje právě na problematiku malého a středního podnikání, v jakém postavení v národním hospodářství jsou tyto podniky, jakou plní úlohu, jejich možnosti a perspektivy. Třetí analyzovanou oblastí je obor mlynářství. V diplomové práci je charakterizován tento obor, jeho specifika a postavení mezi ostatními odvětvími na trhu. V závěru jsou definovány návrhy opatření pro další rozvoj oblasti malého a středního podnikání a společnost NOBRS s.r.o. a jaký má dopad tato oblast podniků na společnost NOBRS s.r.o.
Keywords: little and middle enterprise; NOBRS s.r.o; mill´s trade; Financial analysis; SWOT analysis; flour-milling industry; Malé a střední podnikání; NOBRS s.r.o; mlynářství; Finanční analýza; SWOT analýza; mlýnský průmysl