Problematika spánku ve zdravotnickém zařízení - Fuksová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku spánku pacientů z pohledu sesterského personálu. Cílem je zjistit, zda sestry dostatečně pečují o spánek pacientů v nemocničním zařízení. Práce se skládá z části teoretické, kde naleznete základní informace o spánku a bdění, o spánku v nemocnici, o poruchách spánku a jejich zjištění diagnostickými metodami, a o lécích a rostlinách s hypnotickými účinky. Praktická část zkoumá postoj sester z interních oddělení k problematice spánku pacientů. Je složena z výzkumu a jeho následného vyhodnocení, kde vyplynulo že, sestry se snaží zlepšit kvalitu spánku pacientů, že považují za velmi častou příčinu poruch spánku bolest, ale nemají o problematiku spánku pacientů velký zájem. Výzkum je proveden formou dotazníku. Dále se zde dočtete, výsledky hypotéz a návrh na řešení zjištěného problému.
Problems of sleep in hospital
Keywords: spánek; Výzkum; historie; sestry; poruchy; ošetřovatelství; Sleep; Research; history; nurses; disturbances; nursing