Sdílení informací v dodavatelských systémech chemického průmyslu - Janata, Daniel (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je zaměřena na vybrané aspekty sdílení informací mezi partnery v dodavatelském systému. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, obsah a kvalita sdílených informací, způsoby sdílení informací, klasifikace typů spolupráce z hlediska úrovně komunikace, přínosy efektivní komunikace a bariéry, které efektivní komunikaci znemožňují. V navazující praktické části práce je na základě primárního výzkumu zhodnocena důležitost vybraných druhů informací pro efektivní řízení obchodních operací a ochota takové informace sdílet mezi obchodními partnery chemického průmyslu.
Information Sharing in Supply Chains of the Chemical Industry
Keywords: dodavatelský řetězec; sdílení informací; komunikace; řízení dodavatelských řetězců; chemický průmysl; supply chain; information sharing; communication; supply chain management; chemical industry