Porovnání hypotečního úvěru s dalšími možnostmi financování bytové potřeby - Ferancová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce hypoteční úvěry a další možnosti financování bytové potřeby obyvatelstva se zaměřuje na identifikaci jednotlivých prostředků zabezpečujících bytové potřeby. Začátek práce objasňuje základní pojem a to bytovou potřebu obyvatelstva. Dále se tato práce věnuje přibližování a vysvětlování problematiky hypotečních úvěru, stavebního spoření, státní podpory a jiných možností financování bytové potřeby obyvatelstva. V textu jsem se snažila prozkoumat fungování jednotlivých produktu. Pokoušela jsem se tyto produkty posoudit, jak mezi sebou, tak v jednotlivých kategoriích z nabídky určitých bank. Mé výsledky se odrážejí od aktuální situace na trhu a od modelového příkladu.
Comparison of the mortgag loan with more options financing of the housing needs
Keywords: hypoteční úvěry; stavební spoření; překlenovací úvěry; státní podpora; mortgage loans; building saving; bridging loans; state aid