Informovanost těhotných žen o nefarmakologických metodách vyvolání porodu - Seifertová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá informovaností žen o nefarmakologických metodách vyvolání porodu. V teoretické části je popsána problematika předčasného, termínového a potermínového porodu. Teoretická část se zabývá také metodami indukce a preindukce porodu. Průzkumná část obsahuje zveřejnění odpovědí a výsledků dotazníku a vyhodnocuje cíle práce. Pro průzkum v této práci byla zvolena metoda kvantitativního průzkumného šetření. Nástrojem sběru dat je dotazník vlastní konstrukce.
Awareness of pregnant women on non-pharmacological methods of inducing labor
Keywords: Hamiltonův hmat; nefarmakologický přístup; porod; porod v termínu; vyvolání porodu; membrane sweep; non-pharmacological approach; childbirth; term birth; induction