Přechod podniku na mezinárodní účetní standardy - Marková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá přechodem podniku na Mezinárodní účetní standardy, konkrétně na vykazování dle požadavků standardu IFRS pro malé a střední podniky. První kapitola popisuje proces harmonizace účetnictví ve světě. Druhá kapitola vykládá požadavky standardu IFRS pro SME na vybranou účetní problematiku a porovnává je s Českou účetní legislativou. V praktické části práce jsou následně tyto požadavky aplikovány na účetnictví konkrétního podniku.
Transition to IAS/IFRS
Keywords: účetní závěrka; účetnictví; IFRS pro SME; IAS/IFRS; harmonizace účetnictví; financial statements; accounting; IFRS for SME; IAS/IFRS; accounting harmonization