Rumburská vzpoura a ohlas na ni v české historiografii a kultuře - Richter, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá významnou a často rozebíranou událostí národních dějin 1. světové války – tzv. rumburskou vzpourou. Zaměřuje se především na to, jak se v průběhu 20. a počátku 21. století znatelně měnil názor na tuto historickou událost. Práce je zpracována na základě studia nepublikovaných pramenů, literatury, tisku a dalších relevantních zdrojů.
The Mutiny in Rumburk and its response in Czech historical science and culture
Keywords: military history; World War I; military insurrection in Rumburk; vojenské dějiny; 1. světová válka; rumburská vzpoura; Rumburk