Matematický model a způsoby řešení úlohy přidělování prázdných vozů - Podolák, Milan (Univerzita Pardubice, 1998)
Příspěvek se zabývá úlohou přidělování prázdných vozů k nakládce. Je uveden verbální a matematický model problému. Pro posouzení kvality jednotlivých variant je provedena analýza a výběr hodnotících kritérií. Jsou zmíněny možné způsoby řešení. Podrobně je popsána Dantzigova metoda a jsou nastíněny možnosti modifikace původního algoritmu.
Mathematical model and methods to find solution of problem of alocation of empty wagons
Keywords: mathematical models; empty wagons; freight; allotment; Dantzig's metod; matematické modely; prázdné vozy; náklad; přidělování; Dantzigova metoda