Analýza hospodaření vybrané příspěvkové organizace - Fialová, Nela (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá částí neziskového sektoru, příspěvkovými organizacemi. Nejprve bude neziskový sektor vymezen a budou popsány subjekty v něm působící. Dále se již práce bude zabývat příspěvkovými organizacemi zřízenými územně samosprávnými celky. V jednotlivých kapitolách budou popsána specifika příspěvkových organizací, jako jsou způsoby a zdroje jejich financování, tvorba rozpočtu nebo hospodaření s majetkem a fondy. V další části práce bude na příkladu konkrétní příspěvkové organizace poukázáno na problémy těchto subjektů a budou navržena opatření k jejich řešení.
Analysis of selected state-funded institution
Keywords: neziskový sektor; příspěvkové organizace; rozpočet; financování; hospodaření; non-profit sector; state-funded institution; budget; funding; economy