Senioři ve výkonu trestu odnětí svobody - Zvolánek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se týká seniorů ve výkonu trestu odnětí svobody. Rozebírá jejich specifika a potřeby. Sleduje dlouhodobý vývoj počtů seniorů ve věznicích a zabývá se dále stářím a stárnutím. Velký důraz je zde kladen na vzdělávání seniorů ve věznicích a nabídku smysluplného trávení volného času pro tyto jedince. Popisuje specifika programu zacházení s odsouzenými seniory a také jejich postavení oproti ostatním odsouzeným.
Seniors in imprisonment
Keywords: senioři; Vězeňství; program zacházení; trvale pracovně nezařaditelní; geragogika; Seniors; prison systém; threatment program; prisoners incapacitated to work; gerontology