Model udržitelného rozvoje veřejné dopravy s využitím standardů v dopravě - Pospíšil, Otto (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato disertační práce se zabývá problematikou koncepce veřejné dopravy a jejího udržitelného rozvoje. V první části je analyzována současná situace v České republice a zahraničí, přičemž jsou hodnoceny pozitivní i negativní prvky, ze kterých vychází tato disertační práce, jejíž cíl je uveden ve druhé části. Stěžejní zaměření disertační práce je na oblast standardů ve veřejné dopravě a na možnost, jak s jejich pomocí vytvořit model udržitelného rozvoje veřejné dopravy. Za tímto účelem jsou navrženy postupy s využitím vědeckých metod vč. dopravního modelování, přičemž na území Libereckého kraje je na skutečných datech ověřeno, zda a za jakých podmínek může být modelování využito v praxi.
Model of sustainable development in public passenger transport with using standards in transport
Keywords: dopravní plánování; standardy dopravní obslužnosti; model rozvoje veřejné dopravy; udržitelný rozvoj; planning in transport; standards of transport service; model of development in public passenger transport; sustainable development