Rekonstrukce železniční stanice Velký Osek, variantní řešení Libické spojky - Heinclová, Jindra (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá rekonstrukcí železniční stanice Velký Osek a návrhem Libické spojky. Hlavním cílem je zlepšení kvality a bezpečnosti cestování. Zabývá se změnou uspořádání kolejiště a nástupišť. Porovnává varianty návrhů z hlediska doby přestupu cestujících.
Reconstruction of the railway station Velký Osek, alternative solutions of Libice junction
Keywords: Rekonstrukce; železniční stanice; Libická spojka; kolejnice; výhybka; mimoúrovňové nástupiště; podchod; hrana nástupiště; přestup; Reconstruction; railway station; Libice junction; rail; rail-switch; fly-over platform; underpass; edge of platform; transfer