Tvorba kapitálové hodnoty životního pojištění a proces realizace výplat pro jednotlivé pojistné produkty - Škrachová, Milena (Univerzita Pardubice, 2014)
Předmětem diplomové práce "Tvorba kapitálové hodnoty životního pojištění a proces realizace výplat pro jednotlivé pojistné produkty" je popis životního pojištění, tvorby rezervy na pojistných smlouvách, technické úrokové míry, zhodnocení, daňového potvrzení, výplat realizovaných z rezerv životního pojištění a daňové problematiky. Práce se zaměřuje na proces pořízení požadavku na výplatu do informačního systému, popisuje princip výpočtu daňové povinnosti a upozorňuje na možná zlepšení stávajících funkcionalit.
The Creation of the Capital Value in the Life Insurance and the Process of Payouts for Individual Insurance Products
Keywords: Životní pojištění; investiční pojištění; Life insurance; investment insurance