Uživatelé dopravy a jejich motivace - Merta, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá možnostmi ovlivnění uživatelů dopravy prostřednictvím jejich motivace. Nejprve jsou popsány psychologické aspekty motivace, dále navazuje analýza uživatelů dopravy v jejích jednotlivých odvětvích. Na jejím základě jsou vytipovány nejpodstatnější faktory, které působí na motivaci uživatele dopravy. V závěrečném řešení diplomové práce jsou navrženy možné způsoby ovlivňování zákazníka při rozhodování o užití konkrétního druhy dopravy. Především je snaha motivovat zákazníka tak, aby využíval takovou kombinaci jednotlivých druhů dopravy s co nejmenším dopadem na životní prostředí.
The users of transportation and their motivation
Keywords: Motivace; Marketing; uživatelé; Doprava