Analýza porušení spojkového koše lamelové spojky - Gabriel, Josef (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce řeší obecný popis povrchového zušlechťování materiálů a jejich svařování metodou TIG. Dále potom obecné příčiny porušení součástí v důsledku jejich namáhání. V neposlední řadě ovšem řeší problém porušení spojkového koše lamelové spojky z traktoru McCormick řady XTX, u kterého dochází během provozu k praskání a ukroucení od základního hřídele. Tato analýza je z hlediska určení materiálů, ze kterých je součást vyrobena, odhadnutí metody svařování a provedení zjištění příčiny prasknutí spoje.
Analysis of failure clutch scrape from multiplate clutch
Keywords: TIG; lom součástí; degradace materiálů; únavové porušování; Tepelné zpracování; welding; material degradation; fatigue degradation; heath treating