Hodnocení pyrolytických vlastností průmyslových hnojiv - Dušovská, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Na laboratorním zařízení byla hodnocena tepelná stabilita průmyslových hnojiv. Byla zjišťována tendence hnojiv k samonosnému tepelnému rozkladu, postupná rychlost hoření a iniciační teplota. Předmětem studia byla zejména třísložková hnojiva na bázi dusičnanu amonného.
Evaluation of pyrolytic characteristics of fertilizers
Keywords: fertilizers; thermal stability of fertilizers; self-sustaining decomposition of fertilizers; ammonium nitrate; Hnojiva; tepelná stabilita hnojiv; dusičnan amonný; samonosný rozklad hnojiv