Sociokulturní aspekty profesionálního pěstování marihuany - vliv ilegality a kulturního užívání na vznik komunity - Křelinová, Marie (Univerzita Pardubice, 2010)
Cílem práce je postihnout komunitu pěstitelů marihuany, potažmo výrobu konopných drog, jako sociokulturní fenomén na základě předpokladu, že v případě socioprofesní komunity pěstitelů je kultura adaptivním systémem, kde jsou rozhodujícími faktory při utváření podoby komunity a její vnitřní struktury specifický kontext ilegality a kulturní užívání marihuany.
Sociocultural aspects of professional marihuana growing - influence of ilegality and cultural consumption on the community creation
Keywords: marihuana; komunita; ilegalita; pěstování; kulturní užívání; marijuana; community; illegality; growing; cultural consumption