Porovnání úrovně spisové služby u vybraných okresních soudů v jednotlivých krajích v České republice - Grulišová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
V této práci je nejprve popisován vývoj soudní struktury na území našeho státu. Tento vývoj je sledován od počátků našeho státu, přes Habsburskou monarchii až po samostatné Československo resp. Českou republiku. Dále následuje kapitola věnovaná spisové službě. Na ni navazuje kapitola, v níž jsou popisovány jednotlivé soudy. Za touto kapitolou pak následují kapitoly, které srovnávají jednotlivé soudy z hlediska výkonu spisové služby, úrovně spisoven a péče o dokumenty před odevzdáním do archivu. Poslední kapitola je věnována jednotlivým typům dokumentů, které se u soudů vyskytují.
Comparison of the Level of the Records Service of Some District Courts in the Czech Republic
Keywords: vývoj práva; spisová služba; srovnání úrovně; soudní struktura; okresní soud typologie dokumentů; spisovna; judicial structure; evolution of the law; filing service; compared to the level; District Court; types of documents; registry