Požár kaluže - Janovský, Břetislav (Univerzita Pardubice, 1998)
Cílem práce bylo popsat jeden z typů požáru - požár kaluže. Byl podán přehled nalezených modelů řešení tohoto fyzikálního projevu. V práci je uvedena nová metoda řešení numerickou metodou, která využívá předpokladu o minimální tloušťce kaluže a kontroluje ji v jednotlivých dílech objemu a plochy po celou dobu šíření spolu s odhořívajícím množstvím kapaliny.
Pool fire
Keywords: požár kaluže; modely řešení; výpočty; neohraničené kaluže; numerické metody