Dictatorship in William Golding's "Lord of the Flies" and George Orwell's "1984" - Breburdová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 1999)
V práci jsou aplikovány politické teorie H. Arendtové o diktátorství jako vládě propagandy a teroru na romány "Pán Much" od W. Goldinga a "1984" od G. Orwella.
Diktátorství v románech "Pán Much" od Williama Goldinga a "1984" od George Orwella
Keywords: literatura; romány; Golding, William; Orwell, George; totalitarismus; diktátorství