Elektronické systémy pasivní a aktivní bezpečnosti v silničních vozidlech - Zimmer, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem této bakalářské práce je seznámit čtenáře s elektronickými systémy aktivní a pasivní bezpečnosti, se kterými se mohou setkat v dnešních osobních a nákladních vozidlech. U jednotlivých systémů je vysvětlen princip jejich funkce, závěrem jsou mezi sebou systémy porovnány pro použití v nákladních a osobních vozidlech. V práci je také zmíněna legislativa řešící povinnosti výrobců pro možnost prodeje vozidel v Evropské unii.
Passive and active safety electronic systems in road vehicles
Keywords: aktivní bezpečnost; pasivní bezpečnost; osobní vozidla; nákladní vozidla; elektronické systémy; active safety; passive safety; passenger cars; trucks; electronic systems