Úloha radiologického asistenta při PET/CT vyšetření u maligního lymfomu - Vokounová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2018)
Téma mé bakalářské práce je Úloha radiologického asistenta při PET/CT vyšetření u maligního lymfomu. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se věnuje charakteristice oboru radiologického asistenta a oddělení nukleární medicíny, objasňuje radiační ochranu a základní fyzikální pojmy. Dále popisuje nukleární přístrojovou techniku včetně hybridního PET/CT systému, podává stručné pojednání o maligních lymfomech a o roli vyšetření pomocí FDG PET/CT v péči o nemocné s tímto onemocněním. Praktická část se zabývá stručným popisem úlohy radiologického asistenta, která začíná příchodem pacienta na oddělení nukleární medicíny a končí odesláním upravených snímků do systému.
The role of the radiological assistant at PET/CT examination of malignant lymphoma
Keywords: radiologický asistent; nukleární medicína; hybridní PET/CT systém; maligní lymfomy; radiology assistant; nuclear medicine; hybrid PET/CT system; malignant lymphomas