Zhodnocení zvolených stránek ekonomické situace obcí v Pardubickém a Královéhradeckém kraji - Žítek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá oblastí geografických informačních systémů a data miningu. Práce obsahuje vysvětlení základních pojmů týkajících se prostředí, ve kterých byla praktická část diplomové práce vypracována. Součástí diplomové práce je taktéž vysvětlení základních ekonomických ukazatelů, které jsou zpracovávány. Dále diplomová práce představuje návrhy postupů pro zhodnocení ekonomické situací obcí pomocí vybraných ukazatelů. Výsledky ekonomické situace budou dosaženy prostřednictvím statistických a prostorových analýz. Poslední část práce se interpretuje výsledky vybraných obcí zvolených krajů.
Evaluation of selected aspects of the economic situation of municipals in the regions Pardubický and Kralovehradecký
Keywords: geografické informační systémy; ekonomické hodnocení obcí; data mining; Pardubický kraj; Královéhradecký kraj; prostorové analýzy; statistické analýzy; geographic information systems; economic classification of municipalities; region Pardubice; region Hradec Kralove; spatial analysis; statistic analysis