"Adopce na dálku" jako jedna z forem rozvojové pomoci - Hypiusová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce popisuje činnost kanceláře "Adopce na dálku" a analyzuje rozhovory s "adoptivními rodiči"/sponzory. Vychází z vlastního terénního výzkumu, který byl uskutečněn v neziskové humanitární organizaci a na jimi pořádaných akcích. Terénní výzkum byl prováděn na základě zúčastněného pozorování a polostrukturovaných rozhovorů. Cílem práce je podrobné seznámení s rozvojovým projektem Adopce na dálku, jeho činností v praxi z pohledu realizátorů projektu a sponzorů podporující chudé děti v oblastech Indie.
"Child Sponsorship" as a form of development aid
Keywords: Charita; sponzorování dětí; rozvojová pomoc; vzdělání; Charity; child sponsorship; development aid; education