Fyzická zdatnost zdravotnických záchranářů zaměstnaných na Zdravotnické záchranné službě - Dvořák, David (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce pojednává o fyzické zdatnosti zdravotnických záchranářů zaměstnaných na Zdravotnické záchranné službě. V teoretické části je popisována náplň práce zdravotnických záchranářů, jejich kompetence, oprávnění ale i povinnosti a základní struktura zdravotnické záchranné služby. Dále je zaměřena na fyzickou zdatnost, vazbu na věk, somatotyp a způsoby její určování. Cílem praktické části práce je zjistit pomocí fyzického testu a dotazníku fyzickou zdatnost zdravotnických záchranářů.
Physical fitness paramedics employed by the medical rescue service
Keywords: zdravotnický záchranář; Zdravotnická záchranná služba; fyzická zdatnost; srdeční frekvence; somatotyp; paramedic; medical rescue service; physical fitness; heart rate; somatotype