Tramvajový subsystém městské hromadné dopravy a jeho perspektivy - Zeman, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce pojednává o roli tramvajového subsystému městské hromadné dopravy jakožto části systému městské hromadné dopravy. Práce vymezuje pojem "tramvaj" a snaží se uvést základní znaky tramvajové dopravy v současnosti, kterými je kolejový provoz s elektrickou trakcí v centru měst. Dále popisuje historii a současný stav tramvajového subsystému v Brně. Součástí je návrh zefektivnění brněnského tramvajového subsystému změnou trasování a snížením počtu linek s ohledem na lepší obsluhu tramvajového uzlu Hlavní nádraží.
Tramway subsystem of urban public transport and its perspectives
Keywords: tram ways; urban public transport; passengers traffic; Brno; line systems; tramvaje; MHD; osobní dopravy; Brno; vedení linek