Prevence respiračních onemocnění z hlediska pracovních podmínek a BOZP - Tluková, Stefka (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a hodnocením vlivu pracovních podmínek a opatření bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP) na prevenci respiračních onemocnění mezi zaměstnanci. Definuje základní pojmy z oblasti managementu a poskytuje přehled o respiračních onemocněních a metodách jejich prevence. V závěru jsou prezentována doporučení a návrhy pro zlepšení současné situace v oblasti prevence respiračních onemocnění.
Prevention of respiratory diseases in terms of working conditions and health and safety
Keywords: BOZP; COVID-19; pracovní podmínky; prevence; respirační onemocnění; řízení lidských zdrojů; COVID-19; human resources management; occupational health and safety; prevention; respiratory diseases; working conditions