Resocializace a léčba uživatelů heroinu - Müllerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá osobami, které jsou závislé na heroinu. Zaměřuje se zejména na klasickou substituční léčbu závislosti na návykových látkách. Teoretická část práce předkládá informace, díky kterým si čtenář utvoří ucelený obraz o vzniku, průběhu a léčbě závislosti na heroinu. Praktická část je tvořena kvalitativním výzkumem prostřednictvím vizuálního filmového zpracování. Praktická část práce odpovídá na výzkumnou otázku: Vnímají uživatele substituční léčbu jako přínosnou?
Resocialization and treatment for heroin users
Keywords: heroin; resocializace; substituční léčba; drogová závislost; heroin; resocialisation; substitution treatment; drug addiction