Vývoj pneumatik automobilů - Voňka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá historickým vývojem pneumatik automobilů. Shrnuje dosavadní vývoj, seznamuje s jednotlivými konstrukcemi a systémy, které mezi sebou zároveň porovnává. Práce též nastiňuje budoucí směr vývoje pneumatik.
The development of car tyres
Keywords: pneumatiky; historický vývoj; Silniční vozidla; kaučuk