Primární prevence v oblasti radikální religiozity s aplikací bloku na základní škole - Vobořilová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2016)
Primární prevence slouží k zabránění nežádoucího chování, v tomto případě předcházení radi-kální religiozity. Diplomová práce bude proto rozdělena na dvě části. První teoretická část poskytne čtenáři informace o tom, co je to primární prevence, jaké jsou její formy, východiska a s jakými druhy programů se můžeme setkat. V teoretické části by měly být blíže specifiko-vány sekty a nová náboženská hnutí. Druhá část, tedy praktická, bude zaměřena na přípravu samotného bloku primární prevence na vybrané základní škole. Tato část bude obsahovat ná-vrh a cíle projektu s popisem jednotlivých aktivit pro žáky a následně bude praktikován na základní škole. V závěru bude poskytnuto vyhodnocení celého bloku i se zpětnou reflexí od žáků.
Primary prevention of radical religiosity with the application of the block in elementary school
Keywords: primární prevence; rizikové chování; žáci základní školy; sekty; nová náboženská hnutí; programy primární prevence; primary prevention; risk behavior; elementary school students; sects; new religious movements; primary prevention programs