Demografický vývoj městečka Bystré v letech 1750 - 1849 - Chadimová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá demografickým vývojem obce Bystré ve východních Čechách v letech 1750 - 1849. Na základě údajů z církevních matrik sleduje vývoj přirozené měny obyvatelstva: sňatečnost, porodnost a úmrtnost. Zjištěné výsledky byly porovnány s celozemskými údaji.
Demographical Development of the Town Bystré between 1750 and 1849
Keywords: Bystré; historická demografie; 18. století; 19. století; porodnost; sňatečnost; úmrtnost; historical demography; 18th century; 19th century; natality; nupciality; mortality