Individuelle Bildungsprogramme für legasthenische Kinder - Krčmová, Marcela (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce přispívá k objasnění problematiky individuálních vzdělávacích programů pro děti se specifickými vývojovými poruchami učení na základních školách. V praktické části je uvedeno vyhodnocení vyučovací hodiny ve třídě, kde jsou začleněni žáci se specifickými poruchami učení nebo chování. Pro dva žáky byl vypracován individuální vzdělávací program pro německý jazyk.
Keywords: vzdělávací programy; poruchy učení; základní školy; dyslexie; němčina; individuální programy