Problematika výše daně z nemovitosti ve městech a obcích v zázemí hlavního města České republiky - Hanzlová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na daň z nemovitých věcí, více specificky na místní koeficient a základní koeficient ve vybraných městech a obcích České republiky. Teoretická část obsahuje vymezení obcí a jejich působností včetně nástrojů k jejich rozvoji, které navazují na vymezení daní, přičemž je kladen důraz na daň z nemovitých věcí a její složení podložené zákonnou úpravou daně z nemovitých věcí v České republice. Práce pokračuje praktickou částí, která je věnována analýze a vyhodnocování výše místního a základního koeficientu u obcí s rozšířenou působností na území Středočeského kraje.
The problem of the amount of property tax in cities and towns in the hinterland of the capital of the Czech Republic
Keywords: obce; daň; majetková daň; daň z nemovitých věcí; základní koeficient; místní koeficient; municipalities; tax; property tax; basic coefficient; local coefficient