Dopad Smlouvy o přistoupení ČR k EU v oblasti volného pohybu osob na ČR - Bašek, Michal (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na změny ve volném pohybu osob vyvolané vstupem České republiky do Evropské unie. Je zde popsán vstup České republiky do Evropské unie a dohodnuté podmínky pro volný pohyb pracovníků. Dalším tématem je začleňování České republiky do Schengenského prostoru a odstranění hraničních kontrol. Hlavním tématem je zjištění a vyhodnocení dat změn počtů imigrantů do ČR a emigrantů z ČR.
Impact of adhesion of Czech Republic to European Union in sphere of free movement of people upen Czech Republic
Keywords: Migrace; Volný pohyb osob; Schengenský prostor; Evropská Unie; Česká Republika; Hranice; Migration; free movement of people; Schengen area; European Union; Czech Republic; borders