Restaurování kamenné vázy č. 5, z ohradní zdi bývalého kapitulního děkanství, nyní budova Arcidiecézního muzea, Václavské náměstí č.p. 3, Olomouc - Čech, Vilém (Univerzita Pardubice, 2002)
Restaurátorská dokumentace se věnuje restaurování transferované pískovcové vázy z ohradní zdi Arcidiecézního muzea v Olomouci. Popisuje všechny základní restaurátorské úkony od průzkumu a návrhu postupu prací k realizaci jednotlivých dílčích kroků: čištění, zpevnění, doplnění chybějících částí, tmelení a retuše.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; sochy; pískovce; průzkumy; technologie