Publikování informací o cyklodopravě v prostředí webového geografického informačního systému - Žoha, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem práce je navrhnout vhodný způsob publikace cyklodat v prostředí webových geografických informačních systémů a jeho ukázková realizace na zvoleném zájmovém území. V práci je poskytnut ucelený přehled o současném stavu cyklodopravy v ČR a Evropě a odvozeny některé poţadavky cyklistů na cyklodata. Na základě poţadavků cyklistů jsou navrţeny vhodný datový model a prostorové analýzy. Po návrhu datového modelu jsou vybrané prostorové analýzy předzpracovány a vytvořen konfigurační soubor, který je optimalizován pro konfiguraci mapové sluţby v prostředí ArcGIS Server.
Publishing information on cycling in the web GIS
Keywords: cyklistika; cyklotrasy; webový GIS; datový model; optimalizace; biking; cycling; web GIS; data model; optimalization