Vplyv technológie na náklady a výnosy v osobnej železničnej doprave na trati Pardubice - Trutnov - Hulina, Pavol (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práca sa zaoberá vyhodnotením súčasného stavu technológie prevádzky na trati Pardubice - Trutnov a súčasnými nákladmi na prevádzku. Ďalej je vypracovaných niekoľko variantov a možností organizácie osobnej železničnej dopravy na uvedenom úseku. Tieto varianty sú ekonomicky vyhodnotené a vzájomne porovnané. Na záver sú vyhodnotené všetky navrhnuté možnosti a je vybratý ekonomicky najvýhodnejší variant.
Influence of technology on costs and yields in passenger railway transport on Pardubice - Trutnov line
Keywords: ekonomika železničnej dopravy; ucelená jednotka; náklady a výnosy v železničnej doprave; economics of rail transport; motor unit; costs and benefits of rail transport