Analýza bankovní rozvahy se zaměřením na strukturu obchodů - Ronovský, Zbyněk (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato práce se zabývá analýzou bankovní rozvahy, konkrétně je pak zaměřena na analýzu rozvahy Société Générale, s. a. a její dceřinné společnosti Komerční banky, a. s. V první části je vymezena obecná charakteristika banky a její základní funkce. Dále je tato část věnována teoretickému vymezení bankovní rozvahy, jejím komponentám, ale také odlišnostem od rozvahy nebankovních subjektů. Teoretickou část uzavírají metody finanční analýzy, s nimiž budeme dále pracovat v části praktické. Navazující část této diplomové práce je zaměřena na analýzu bankovních rozvah obou bank. Pro větší přehlednost je zvlášť zařazena analýza aktiv a pasiv a jejich vzájemná komparace. V poslední kapitole je pak provedena analýza vybraných ukazatelů a porovnání některých dosažených výsledků.
ANALYSIS OF BANK BALANCE SHEET WITH A VIEW TO TRADE STRUCTURE
Keywords: bank balance sheet; assets; liabilities; financial analyse; Komerční banka; Société Générale; bankovní rozvaha; aktiva; pasiva; Finanční analýza; Komerční banka; Société Générale