Dopad závadovosti letecké techniky na leteckou dopravu - Kolář, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na dopad závadovosti letecké techniky na leteckou dopravu. Charakterizuje vývoj a rozvoj systému letecké dopravy. Popisuje faktory působící na závadovost letecké techniky. Zhodnocuje ztráty způsobené závadovostí letecké techniky a navrhuje opatření na snížení ztrát způsobených zpožděním letu v důsledku závadovosti.
The fallout of aircraft technics failures on air transport
Keywords: Air transport; air operator; aircraft technics failures; aircraft technics maintainance; losses caused by air technics failures; financial losses; flight delay; Letecká doprava; letecký dopravce; závadovost letecké techniky; údržba letecké techniky; ztráty způsobené závadovostí letecké techniky; finanční ztráty; zpoždění letu