Vliv demografického vývoje na financování regionálního školství v Pardubickém kraji - Outratová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá vlivem demografického vývoje na financování regionálního školství. Charakterizuje systém financování regionálního školství a na základě analýzy dosavadního demografického vývoje a výše finančních prostředků z veřejných rozpočtů na financování školství poukazuje na aktuální problémy. Uvedená data jsou zaměřena především na Pardubický kraj. V závěru práce jsou naznačena možná řešení a posouzen jejich přínos pro řešení situace.
Influence of a demographic development on financing of a regional education system in the Pardubice region
Keywords: demografický vývoj; financování; regionální školství; platy pedagogů; reforma financování; demographical development; financing; regional education system; pedagogue's salaries; financing reform