Pevnostní analýza rámu podvozku železničního vozu - Beran, Josef (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je věnována pevnostní analýze rámu železničního podvozku pomocí metody konečných prvků. Na konstrukci podvozku Y25 je předveden výpočet v programovém prostředí SOLIDWorks a jeho vyhodnocení. Vypočtená napětí jsou porovnána s napětími naměřenými v laboratorních podmínkách.
Structural strength analysis of a railway wagon bogie frame
Keywords: podvozky; rámy podvozku; pevnostní zkoušky; pevnostní výpočty; metody konečných prvků; bogie; bogie frames; strength test; strength calculations; finite element methods