Nekonvenční měnová politika a její ekonomické dopady - Klejzar, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2017)
Předmětem diplomové práce je zhodnocení dopadů nekonvenční měnové politiky na makroekonomické agregáty. Dopady nekonvenční měnové politiky jsou zkoumány u vybraných centrálních bank (Federální rezervní systém, Evropská centrální banka, Švýcarská národní banka a Česká národní banka). Bude provedena komparace nekonvenční měnové politiky u Federálního rezervního systému, Evropské centrální banky, Švýcarské národní banky, České národní banky a zhodnocení jejich dopadů na makroekonomické agregáty.
Unconventional Monetary Policy and its Economic Impacts
Keywords: centrální banky; devizové intervence; kointegrace; kvantitativní uvolňování; nekonvenční měnová politika; central banks; cointegration; foreign exchange intervention; quantitative easing; unconventional monetary policy