Příprava České republiky na vstup do Evropské měnové unie - Chmelík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce podává přehled o vývoji a současném stavu České ekonomiky s ohledem na její začlenění do eurozóny. Hodnotí plnění konvergenčních kritérií a míru ekonomické sladěnosti s eurozónou, přínosy a náklady přijetí Eura.
Preparation of the Czech Republic for joining the European currency union
Keywords: Maastricht convergency criteria; European monetary system; convergency; optimal currency area; EURO; Maastrichtská konvergenční kritéria; ERM II; Evropský měnový systém; konvergence; optimální měnová oblast; Národní plán na zavedení Eura