Heideggerova koncepce hermeneutické fenomenologie v díle Bytí a čas - Zrno, Filip (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce vznikla na základě Heideggerova spisu Bytí a čas a knih, které se věnují Heideggerově filosofii. Ústředním zájmem je koncepce hermeneutické fenomenologie se zaměřením na bytostné struktury pobytu. Vzhledem k velkému rozsahu tématu se v práci klade důraz na strukturu rozumění, která je porovnána s tradicí hermeneutické filosofie.
Heidegger´s Conception of Hermeneutic Phenomenology in his Work Being and Time
Keywords: hermeneutická fenomenologie; Heidegger, Martin; Bytí a čas; hermeneutická filosofie; rozumění; hermeneutic fenomenology; Being and Time; hermeneutic philosophy; understanding