Návrh systému pro řízení místních prací vlakotvorné stanice - Setlíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá informačními systémy pro řízení místních prací v rámci vlakotvorných stanic. Obsahem první hlavní části práce je analýza zdrojů, technologických postupů, procesů a používaných nástrojů k řízení prací v železničních stanicích a dalších dopravních bodech jejímž výsledkem je odhalení slabých míst. Druhá hlavní část se věnuje návrhu řešení informační podpory, která umožní zefektivnění provozního plánování a operativního řízení práce ve vlakotvorných stanicích a tím přispěje k odstranění zjištěných nedostatků.
Proposal of a system for local works control in train formation stations
Keywords: informační systémy; železniční nákladní doprava; vlakotvorná stanice; technologie; information systems; rail freight transport; train formation station; technology