Obce a jejich možnosti pro vytváření vhodného prostředí pro podnikání - Válková, Eva (Univerzita Pardubice, 2014)
Obsahem bakalářské práce je charakteristika municipální ekonomiky jako prostředí pro podnikatelskou sféru. Dále se práce zabývá charakteristikou forem podpory podnikání a posouzením metod hodnotících kvalitu podnikatelského prostředí. Cílem práce je komparace přístupů vybraných obcí při vytváření vhodných podmínek pro lokalizaci začínajících a udržení stávajících podnikatelů. Na závěr bude provedeno zhodnocení přínosů těchto aktivit pro ekonomiku a rozvojový potenciál obce.
Municipalities and their Possibilities in creating an appropriate Environment for Entrepreneurship
Keywords: hodnocení; kvalita podnikatelského prostředí; obce; podpora podnikání; rozvojový potenciál obce; evaluation; the quality of the business environment; municipalities; business support; the development potential of the municipality