Péče o nemocné s exacerbací chronické obstrukční plicní nemoci - Kutnarová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce zhodnocuje hospitalizace na oddělení nemocí plicních a tuberkulózy Pardubické krajské nemocnice, a.s. proběhlé v roce 2007 z důvodu exacerbace chronické obstrukční plicní nemoci. Práce je rozdělena na dvě základní části a část příloh. Teoretický oddíl práce je věnován chronické obstrukční plicní nemoci. Praktická část práce hodnotí proběhlé hospitalizace z výše zmíněného důvodu. Zpracována byla data ze 190 proběhlých hospitalizací.
Care of patients suffering from chronic obstructive exacerbans pulmonary disease
Keywords: chronická obstrukční plicní nemoc; CHOPN; exacerbace; péče o hospitalizované nemocné; chronic obstructive pulmonary disease; exacerbation; care for inpatients