Studium tahových vlastností vybraných kompozitních materiálů pro letectví s rozdílným typem výztuže - Soukupová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce je věnována vybraným kompozitním materiálům se zaměřením na letecký průmysl, a to především výrobu ultralightů. V literární rešerši jsou představeny vybrané materiály, jejich výroba a následně zpracování různými způsoby laminování. Experimentální část se zabývá přípravou vybraných kompozitních vzorků a studiem tahových vlastností jednotlivých typů výztuží v závislosti na teplotě.
Study of tensile properities of selected composites materials for aviation with a different types of reinforcement
Keywords: kompozity; letectví; tahové vlastnosti; uhlíkové tkaniny; skelné pásky; korek; epoxidové pryskyřice; composites; aviation; tensile properities; carbon fabrics; glass tapes; cork; epoxide resins