Informační mapa péče pro ženu o prevenci porodních poranění - Jirešová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2020)
Tématem bakalářské práce je "Informační mapa péče pro ženu o prevenci porodních poranění", která se svým obsahem řadí do prací teoreticko-průzkumných. Teoretická část bakalářské práce se věnuje rozdělení porodních poranění, antepartálním a intrapartálním metodám prevence porodních poranění a péči o již vzniklé poranění. Poslední kapitola se zabývá popisem edukační činnosti především edukačním materiálem nazývaným informační mapa péče. Záměrem druhé průzkumné části je vytvoření informační mapy péče pro ženu o prevenci porodních poranění na základě zjištěné míry informovanosti těhotných žen o preventivních metodách pomocí dotazníkového šetření.
Information map of care for women about the prevention of birth injuries
Keywords: edukace; informační mapa péče; péče porodní asistentky; porodní poranění; preventivní metody; education; information map of care; care of midwife; birth injuries; preventive methods